Alianța Pentru Patrie somează imperativ Parlamentul României să renunțe la creșterile salariale nesimțite pentru Președinte, miniștri și parlamentari și solicită scuze publice din partea Coaliției pentru afrontul adus românilor.

„A.P.P. cere în mod imperativ Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților să anuleze proiectul de lege promovat de U.D.M.R și susținut de întreaga coaliție, plus A.U.R., privitor la majorarea salariilor cu 25% și a sporurilor aferente, ale Președintelui, miniștrilor și parlamentarilor.

Considerăm că este o obrăznicie fără limite, este o sfidare națională și o palmă dată milioanelor de români, pentru care nu s-au găsit bani ca să se majoreze salariile și pensile, sau măcar să se indexeze acestea cu rata reală a inflației.

Declarațiile publice din ultimile ore date de mai mulți parlamentari și miniștrii ai coaliției aflate la putere, prin care clamează necesitatea acestor majorări de salarii – doar pentru ei, pentru ștabii politici și trepădușii numiți în funcții publice pe baza algoritmului coaliției de guvernare, le considerăm în totalitate absolut cinice și ticăloase!
În timp ce coaliția se ceartă în miez de noapte și în secret la ”Vila Lac”, sau la sediul Guvernului, pentru o umilitoare majorare de 4,2%, pentru pensionari, și asta aplicabilă după 1 ianuarie 2023, a găsit totuși bani pentru propria lor bunăstare.

În schimb, pentru întregi categorii de salariați și milioane de pensionari striviți de prețuri și facturi, nu există fonduri, nu se pot face rectificări bugetare, nu se aplică nici măcar legile existente și care trebuiau să-și producă demult efectul.

Condamnând modul mișelesc, șmecheresc, cinic și neconstituțional prin care parlamentarii puterii și-au votat majorarea semnificativă a salariilor, reamintim coaliției antiromânești aflate la guvernare, următoarele:

1) – ați încălcat în grav procedurile parlamentare privind adoptarea proiectului ”Pl-x 21/2022” (Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice).

2) – ați modificat actul normativ adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, într-o anumită formă, sub pretextul existenţei unei aşa-zise erori materiale, parlamentarii voștri, ai coaliției și ai AUR, introducând în proiectul inițial, un text illegal, al unei unei excepţii care prevede majorarea cu 25% a indemnizaţiilor tuturor demnitarilor.

3) – ați procedat cu toții la această operațiune josnică, fiind informați chiar cu o zi înainte, de către Curtea Constituțională a României, printr-o decizie publică , că aceste majorări sunt neconstituționale și ilegale.

În concluzie:

Somăm imperativ șefii grupurilor parlamentare ale coaliției de guvernare să anuleze acest proiect de lege! Imediat!

În plus, cerem public președinților partidelor aflate în coaliția de guvernare, inclusiv Primului – Ministru în dubla sa calitate și de președinte al PNL , să-și ceară scuze public poporului roman, astăzi, acum, pentru ceea ce au încercat să facă pe ascuns!”, a transmis APP în declarația de presă semnată de Codrin Ștefănescu, secretarul general APP.

Imagine

Imagine

 

Articolul precedentImpact violent între două mașini, în Novaci! O persoană a fost rănită
Articolul următorPercheziţii în Giurgiu şi Ilfov la persoane acuzate că ar fi provocat intenționat accidente cu mașini scumpe și ar fi încasat ilegal asigurări de zeci de mii de euro