Prin punctele de frontieră au trecut, în ultimele 24 de ore, peste 221.700 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, şi aproximativ 53.000 de mijloace de transport, potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră.

Valorile de trafic la punctele de trecere a frontierei sunt, în această perioadă, obişnuite sezonului estival, au declarat joi, pentru Agerpres, oficiali ai Poliţiei de Frontieră.

Anul trecut, în perioada estivală, până la sfârşitul lunii august, au trecut frontiera aproximativ 19,5 milioane persoane, dintre care aproximativ 15,7 milioane cetăţeni UE şi 3,8 milioane cetăţeni nonUE şi peste 4,8 milioane mijloace de transport, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (5,9 milioane persoane) şi cele aeroportuare (5,2 milioane persoane, faţă de anul 2016, când au tranzitat aeroporturile 4,2 milioane de persoane).

De asemenea, la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalităţile peste 3,4 milioane persoane, iar la graniţa cu Republica Moldova peste 2,6 milioane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

În ultimele 24 de ore, prin  Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au ieșit 2.642 de autoturisme, 32 de microbuze și 46 de autocare, totodată au intrat în  țară 422 de autoturisme, 52 de microbuze, și 23 de autocare.

13.565 de persoane au efectuat formalitățile de frontieră  pe sensul de ieşire din ţară și 3.457 pe sensul de intrare în țară.

Articolul precedentApel de suflet, adoptă un câine! Peste 600 de patrupezi din Giurgiu aşteaptă să îşi găsească stăpâni.
Articolul următorControl la Penitenciarul Giurgiu, în cazul morții unui judecător