Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu au descoperit peste 2.900 de articole textile, parfumuri și încălţăminte susceptibile de a fi contrafăcute. Doi cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 5 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, aceștia au descoperit în două autocare, în compartimentul de bagaje, cantitatea totală de 2.923  articole textile, parfumuri și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, fără documente de proveniență.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, cu vârste de 24, respectiv 50 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să comercializeze produsele și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 388.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Giurgiu.

În ambele cazurile, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Articolul precedentTraficanţi de droguri români, prinşi de DIICOT în colaborare cu poliţiştii francezi
Articolul următorMinistrul de Interne, avertisment pentru polițiști: „Cei care nu își fac datoria, pleacă din sistem! Infractorii nu stau pe loc”