Polițiștii giurgiuveni fac cercetări într-un dosar, după ce au fost găsite în locuința unui bărbat, o armă, muniție, buteliile cu gaz comprimat și mai multe boabe de porumb tratate cu o substanță de culoare roz.

Ieri, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Giurgiu au fost sesizați cu privire la faptul că, în locuința unui bărbat de 65 de ani, din comuna Gogoșari, județul Giurgiu, au fost identificate un pistol cu aer comprimat și muniție aferentă.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au identificat în camera bărbatului un pistol cu aer comprimat, cal. 4,5 mm. și 415 bucăți muniție cal. 4,5mm.

Într-o altă cameră din locuință, au fost găsite doua butelii cu gaz comprimat sigilate pentru pistoale cu aer comprimat, iar într-o anexă un recipient din plastic în care se aflau circa 200 grame de boabe de porumb tratate cu o substanță de culoare roz.

În urma verificărilor, s-a constatat că arma nu este înregistrată în evidențele vreunei persoane fizice sau juridice și nici bărbatul nu figurează ca deținător legal de arme și muniții.

Astfel, arma, muniția, buteliile cu gaz comprimat, precum și boabele tratate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi supuse unei constatări criminalistice pentru a se stabilii categoria și caracteristicile constructive precum și natura substanței folosită la tratarea boabelor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere sau portul fără drept de arme neletale supuse autorizării și orice operațiuni cu substanțe periculoase efectuate fără drept.

 

Articolul precedentPlase monofilament confiscate de jandarmii giurgiuveni
Articolul următorA fost prins hoțul care fura din gențile și buzunarele giurgiuvenilor