Infractorii caută mereu noi metode de a câştiga bani, iar oferirea gratuită a ceva valoros este întotdeauna atractivă. Astfel, s-au creat siteuri false care oferă carduri cadou.

„S-a descoperit răspândirea unei tehnici frauduloase neobişnuite, prin care utilizatorii sunt păcăliţi să-şi dezvăluie datele. Creând site-uri false pentru generarea de carduri cadou gratuite, infractorii cibernetici reuşesc să „vanda” datele utilizatorilor unor site-uri partenere, unde redirecţionează victimele”, arată studiul Kaspersky Lab.

Când se află pe un astfel de site, utilizatorului i se cere să selecteze cardul cadou pe care îl doreşte pentru a primi un cod. Pentru a obţine codul generat, utilizatorul trebuie să demonstreze că nu este un robot. Apoi i se cere să intre pe link-ul sugerat şi să completeze diferite informaţii, de exemplu să lase numărul de telefon sau adresa de e-mail sau să se aboneze la un serviciu de SMS-uri plătite.

Câştigurile infractorilor variază de la câţiva cenţi pentru fiecare click dat pe un link, la câteva zeci de dolari pentru completarea unui formular sau abonarea la servicii plătite.

Articolul precedentAngajații români, omagiați în presa străină: România, croitoreasa Europei. Lucrează doar pentru branduri mondiale
Articolul următorE nevoie de mai mulţi medici la Spitalul Județean de Urgenţă din Giurgiu