Polițiștii rutieri din toate statele Uniunii Europene vor acționa simultan, începând din cursul nopții de marți spre miercuri, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Acțiunea se va desfășura în toată țara, iar polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile.

Miercuri, între orele 00.00 – 24.00, se va derula acțiunea Speed Marathon, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, anunță Poliția Română.

În județul Giurgiu, polițiștii rutieri vor acționa în principalele zone de risc, pe DN5, DN6, DN61, DJ 601, la Bolintin, dar și în municipiul Giurgiu. Acțiunile vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

„Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din Poliția Română, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Polițiștii vor folosi toate aparatele radar disponibile”, arată Poliția Română.

Activitatea are loc în cadrul săptămânii TISPOL Speed (1 – 7 aprilie).

Articolul precedentAtenție, șoferi! Lucrări de reparații pe Autostrada A1, la Bolintin Vale
Articolul următorUn nou exercițiu de verificare a sistemului de avertizare publică, la Giurgiu