În perioada 1-10 iulie 2019, în intervalele orare 5.30-10.00 și 19.00-21.00, Giurgiu Servicii Publice va desfășura cea de-a doua etapă a dezinsecției pentru combaterea insectelor dăunătoare, pe o suprafață de 1500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu.

Aceste operațiuni de pulverizare aeriene vor fi efectuate doar în cazul în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru, altfel acestea vor fi amânate.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului nr. 68/ 1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin șapte zile înainte de începerea tratamentului, asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepărtarea stupilor în intervale de timp cât mai reduse, în caz contrar Primăria Municipiului Giurgiu și Giurgiu Servicii Publice sunt absolvite de orice responsabilitate.

Pentru dezinsecția aeriană se va folosi K-OTHRINE 250 EC, substanță activă DELTAMETHRIN 25g/l(2,5%) și PIPERONIL BUTOXIDE 225g/l(23,9%), omologată de Ministerul Sănătății, acesta aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

După finalizarea acestei activități, la nivelul terestru se va acționa cu: Solfac EW 50 și Solfac Trio EC 200, urmând a fi aplicate prin pulverizare cu aparate portabile (atomizoare și termonebulizoare) cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Acțiunile de pulverizare terestră se vor încheia în data de 30 iulie 2019.

Articolul precedentAți văzut această persoană? Dacă da, anunțați de urgență poliția
Articolul următorZiua Internațională a Iei românești, sărbătorită pe 24 iunie, la Giurgiu