Așteptându-se la o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport, având în vedere că mulți dintre conaționali vin să-și petreacă sărbătorile alături de familii în România, dar și pe sensul de ieșire, deoarece mulți români doresc să-și petreacă minivacanța în străinătate, polițiștii de frontieră giurgiuveni au luat măsuri speciale de fluidizare a traficului, pentru perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, politistii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menționăm că, la frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar: pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu – Russe – rutier-feroviar –portuar; pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Zimnicea – Șvitșov – portuar; P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole – portuar; pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat – Vidin- rutier – feroviar; P.T.F. Bechet – Oreahovo-bac;

Reamintim participanților la trafic că, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

De asemenea, persoanele care intenţionează să călătorească în Bulgaria trebuie să cunoască faptul că taxele de drum se pot achita atât cash cât și on line prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg sau www.vinetki.bg.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590  unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Articolul precedentProgram modificat la Registrul Auto Român Giurgiu
Articolul următorDaruri de Paște de la Grupul ”Sufletiști în UK și Europa”