La data de 16.09.2021, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean iranian, în vârstă de 55 de ani, conducând un ansamblu rutier. Șoferul transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, covoare, dar și un autoturism marca Audi A6, model 2018. Toate aceste bunuri erau încărcate din Iran pentru Germania.

Cu ocazia verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul transportat se afla în atenția autorităților, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în luna august 2021.

Împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor, s-a procedat la desigilarea remorcii, iar maşina, estimată la 273.000 lei,  a fost indisponibilizată la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal. Cercetările continuă, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentTrenul Connecting Europe Express a ajuns astăzi la Giurgiu. Cum au fost întâmpinați călătorii europeni
Articolul următorNoi măsuri de protecție sanitară și de combatere a răspândirii COVID – 19, aprobate de Guvern