Astăzi, a avut loc proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de BAC. Absolvenții clasei a XII-a de la profil Umanist au dat proba scrisă la Istorie, în timp ce elevii de la profil Real au susținut examen la Matematică –  specializările mate-info, științe ale naturii, profilul pedagogic și filiera tehnologică.

Un număr de 1.213 candidaţi din județul Giurgiu, dintre care 756 la matematică și 457 la istorie, s-au înscris pentru a susţine proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de BAC.

Candidații care au susținut anul trecut proba de Istorie la BAC au avut de rezolvat trei subiecte mari. La subiectul întâi un text despre constituirea României Mari în baza căruia au avut de rezolvat mai multe cerinţe.

La subiectul al doilea, absolvenții de liceu la profilul de filologie au avut de rezolvat mai multe cerinţe referitoare la domnia lui Ștefan cel Mare.

La Subiectul al treilea, candidaţii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postebelică.  De asemenea, elevii au avut de rezolvat cerinţe legate de perioada paşoptistă şi Tratatul de la Paris.

Subiectele de BAC la Matematică au fost diferențiate în funcție de profil, astfel că au fost patru tipuri de cerințe: un tip de subiecte pentru absolvenții de la Matematică-informatică, altele pentru cei de la Științele naturii, Pedagogic învățători-educatoare sau de la liceele tehnologice.

Articolul precedentPesta se extinde necontrolat în județul Giurgiu. Unde s-au înregistrat noi focare de boală
Articolul următorCod portocaliu de vijelii și averse în județul Giurgiu