Polițiștii giurgiuveni au surprins în flagrant trei tineri de 19, 24 și 26 de ani, din comuna Frumușani, județul Călărași, respectiv municipiul București, în timp ce sustrăgeau mai mulți acumulatori auto de pe raza comunelor Colibași și Vărăști.

Marți, 15 ianuarie, ora 04.00 lucrătorii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana, aflați în serviciul de patrulare, au oprit pentru control un autoturism în care se aflau trei tineri cu vârstele cuprinse  între 19 și 26 de ani.

Procedând la verificarea autoturismului, în portbagaj, au fost găsiți 6 acumulatori auto de diferite mărimi și mărci și o trusă de scule.

În urma verificărilor și audierilor efectuate, s-a stabilit faptul că doi dintre cei trei tineri, unul de 24 de ani, din comuna Frumușani, județul Călărași și altul de 26 de ani, din municipiul București au hotărât să procure sume de bani din sustragerea de acumulatori auto și vânzarea acestora  la centrele de colectare a fierului vechi, de pe raza municipiului București și județului Ilfov.

Astfel în noaptea de 14/15 ianuarie 2019, în jurul orei 01.30 cei trei tineri s-au deplasat pe raza comunei Colibași, județul Giurgiu, zonă cunoscută de către unul dintre aceștia, de unde au sustras șase acumulatori auto de la anumite autoturisme și o trusă de scule de la un tractor.

În jurul orei 04.00 au fost depistați de către polițiștii giurgiuveni, activitatea infracțională fiind întreruptă.

Acumulatorii sustrași au fost restituiți proprietarilor autoturismelor, fiind astfel recuperat un prejudiciu de aproximativ 1.500 lei.

Miercuri, 16 ianuarie, tânărul de 24 de ani, din comuna Frumușani, județul Giurgiu, a fost prezentat în fața Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Giurgiu, care a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru o perioada de 30 zile.

Articolul precedentSute de parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiștii de frontieră giurgiuveni
Articolul următorIPJ Giurgiu anunță că infracționalitatea a scăzut în 2018