Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în portbagajul unui autoturism, 596 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean român a încercat să le introducă ilegal în țară.

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 02.10, a fost selectat pentru control un autoturism marca Dacia, condus de un  cetățean  român în vârstă de 39 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul autoturismului, mai multe pungi  ce conțineau 596 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripționate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că transporta bunurile pentru un prieten, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu avea cunoștinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma de 89.400 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998

Articolul precedentPatru turci au încercat să treacă frontiera cu documente bulgărești
Articolul următorBandă de hoți de acumulatori auto, prinsă în flagrant