Mai multe unităţi de învăţământ din mediul rural vor scăpa, în sfârşit, de toaletele din fundul curţii, improvizate şi deloc igienice.

Guvernul României a adoptat în ședința de joi, 30 mai, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900.000 lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare și asigurare cu utilități a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.
„Adoptarea acestui act normativ va determina creșterea calităţii actului educaţional și desfășurarea activităților școlare într-un cadru sigur și modern în învățământul preuniversitar. Prin această măsură se urmărește asigurarea de condiții optime, precum și acces egal și sporit la o educație de calitate pentru peste 61.500 de elevi”, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
Reamintim că în anul 2017, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat funcționau 2.219 unități de învățământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.
În urma măsurilor întreprinse de Executiv și autoritățile locale, la începutul anului 2019, în rețeaua de învățământ preuniversitar de stat mai funcționau 1.180 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcțiilor de învățământ.
Articolul precedentAbsolvenţii de liceu din Giurgiu, aşteptaţi să se înregistreze la șomaj
Articolul următorCod galben de ploi torențiale și vijelii, în județul Giurgiu