Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1000 de articole textile, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean turc a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 11.04.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 1.069 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripționate cu numele unor firme cunoscute, care erau susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, colegii noștri au stabilit că posesorul bunurilor este un  cetățean turc, în vârstă de 33 de ani. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru a le comercializa și nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 222.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută și pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentElev agresat de un coleg la un liceu din Giurgiu
Articolul următorȚăranii au voie să crească mai mult de 5 porci! Ordinul a fost anulat