Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit peste 2.000 de articole textile, încălțăminte și marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni turci și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În această săptămână, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfășurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare și într-un microbuz, în compartimentele destinate bagajelor, cantitatea totală de 2.045 articole textile, de încălțăminte și marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni turci și un cetățean român, cu vârste cuprinse între 31 și 48 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să le comercializeze și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 563.150 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentTânără plecată voluntar de la domiciliu, găsită de polițiști
Articolul următorTrei polonezi răniți în urma unui accident pe DJ 507