În urma apelului disperat pe care l-am lansat către asociația Kola Kariola, pentru a acorda asistență medicală cailor răniți în accidentul de aseară.

Aceasta s-a mobilizat prompt și a contactat Save the Horses  Romania. Voluntarii asociației din urmă, au venit la Giurgiu în cursul nopții pentru a salva animalele aflate în suferință. Medicul asociației și cu sprijinul voluntarilor și al Magdei Radu, o activistă pentru protecția animalelor care a acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, au cusut mai bine de șase ore rănile suferite de unul dintre cai. Acesta se afla într-o stare gravă având sternul spart, răni la cap, la gât, la picioare și la bot. Caii au fost preluați în cursul dimineții și transportați într-un adăpost al asociației Save the Horses  Romania unde se vor afla sub observație medicală și vor primi toate îngrijirile de care au nevoie.

Aseară cei doi cai au fost implicați într-un accident rutier pe șoseaua București, în zona pasarelă, fiind grav răniți de un autoturism în timp ce se deplasau pe carosabil. Aceștia au fost lăsați nesupravegheați de către proprietarii lor care s-au ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din cuplă. Șoferul autoturismului care a lovit animalele se află în afara oricărui pericol, fiind rănit ușor.

Pentru prima oară, giurgiuvenii s-au mobilizat exemplar pentru salvarea cailor accidentați.

Articolul precedentDosar penal pentru proprietarii cailor accidentați la pasarelă pe șos. București
Articolul următorAtenție! Au apărut hoții ,,prieteni”