Pliante, afișe, spoturi tv și radio vor fi împărțite și realizate de polițiști în cadrul unei campanii împotriva violenței de gen. Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a OSCE de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen. Campania este lansată astăzi, 25 noiembrie, în contextul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

Campania se va derula pe perioada a 16 zile și constituie ultima fază a proiectului Strategii și Practici Eficiente de Justiție Penală pentru Combaterea Violenței de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei țări. Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.

„Este important să ne dăm seama că niciun lanț nu este mai puternic decât veriga sa cea mai slabă. Lupta împotriva violenței bazate pe gen trebuie să depășească sistemul de justiție și să angajeze și societatea civilă ”, a declarat Jan Mill, managerul de proiect.

În cadrul campaniei, polițiștii vor fi echipați cu ghiduri de buzunar. Acestea le vor fi de folos în recunoașterea cauzelor, semnelor, semnalelor și efectelor violenței bazate pe gen, ajutându-i să adopte o atitudine mai sensibilă faţă de victimele acestui fenomen.

Afișe, spoturi TV și radio vor fi, de asemenea, publicate în scopul de a sensibiliza publicul şi de a încuraja raportarea cazurilor.

,,Violența în familie, fie ea emoțională, fizică sau de orice altă natură, provoacă traume victimelor și celorlalți membri ai familiei”, a declarat Angela Chirvăsuță, ofițer specializat pe prevenirea violenței domestice din cadrul Poliției Române.

,,Poliția Română intervine pentru protejarea grupurilor vulnerabile și pentru sensibilizarea cetățenilor contribuind astfel la schimbarea mentalităţii care perpetuează comportamentul abuziv în familie”, mai spune aceasta.

Campania va promova liniile de asistență gratuită disponibile în cele trei țări.

În România campania este susținută de Inspectoratul General al Poliției Române, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, Asociația Anais și Fundația Sensiblu.

Articolul precedentDoi turci şi un român au încercat să introducă ilegal în ţară aproape 1.000 de articole contrafăcute
Articolul următorCinci persoane arestate preventiv după ce au fost prinse în flagrant cu kilograme de droguri