Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci persoane pentru trafic de droguri, după ce au fost prinse în flagrant în timp ce încercau să comercializeze cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

„La data de 24 noiembrie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor A.M.A., M.G.V., T.C.A., G.G.L. şi Ţ.C.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 22 – 23 noiembrie 2019, inculpaţii M.G.V. şi T.C.A., împreună cu alte persoane, au transportat din Spania şi au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 27 de kilograme de cannabis, în vederea comercializării.

„Întrucât din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpaţii M.G.V. şi T.C.A. urmează să introducă în ţară droguri de risc, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog au organizat o acţiune de prindere în flagrant”, se arată în comunicat.

În acest sens, la data de 23 noiembrie 2019, inculpaţii M.G.V. şi A.M.A. au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze inculpaţilor G.G.L. şi Ţ.C.G. cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

La data de 23 noiembrie, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti – Serviciul Antidrog, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, locaţie din care au fost ridicate în vederea confiscării alte 12 kg de cannabis.

„În urma acţiunilor au mai fost ridicate şi sumele 40.150 de lei şi 12.220 de euro, șase telefoane mobile şi șase cartele SIM. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Articolul precedentCampanie a Poliției Române împotriva violenței de gen
Articolul următorControale pentru verificarea legalității activităților cu substanțe periculoase