Scandal în localitatea Daia, județul Giurgiu. Acolo un candidat la primărie ar fi lovit cu mașina un alegător.

Accidentul s-a petrecut ieri după amiază și ar fi fost produs chiar de primarul în funcție, Adrian Șerban, PNL.

Primarul, care candidează din nou la alegerile locale, s-a dus acasă la un bărbat pentru a-l convinge să îl voteze la alegerile locale. Pentru că a fost refuzat, candidatul s-a enervat, s-a urcat la volan, a dat cu spatele și l-a călcat cu roțile din spate pe alegător. 

”A trecut cu o roată peste picioarele victimei, iar apoi a plecat”

O ambulanță i-a acordat îngrijiri medicale victimei, iar mai apoi a fost transportată la spital.  ”L-a lovit cu mașina, după care a trecut cu o roată peste picioarele victimei, iar apoi a plecat. Bătrânul de 69 de ani este la spital. Primarul nu a fost săltat de nicio poliție. Redactăm plângere pentru tentativă de omor. (…) A părăsit locul accidentului”, a explicat avocatul Emil Vucă, în direct la postul România TV. 

Polițiștii au deschis un dosar penal 

”În seara zilei de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul IPJ Giurgiu au fost sesizati prin SNUAU 112, cu privire la faptul că un bărbat din comuna Daia, județul Giurgiu, a acroșat o persoană cu autoturismul. 

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea de cercetări, iar părțile implicate în evenimentul sesizat au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. 

Atât conducătorul auto, cât și partea vătămată au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0. Partea vătămată a fost transportată la spital în vederea examinării medicale. 

A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Precizăm faptul că cercetările pot fi extinse în funcție de datele obținute din anchetă”, a declarat IPJ Giurgiu.

Primarul spune că este o înscenare

Primarul Adrian Șerban a intervenit marți seara în direct la România TV unde a reacționat cu privire la incidentul petrecut în localitatea Daia. 

”Am terminat audierile la poliție. Tot ceea ce s-a spus în presă este o minciună. Este o înscenare. Nici măcar nu l-am atins pe om. Nu știu ce s-a întâmplat din momentul în care am plecat de la el de la poartă. Nici măcar nu l-am atins cu mașina. Nu s-a pus în discuție votul persoanei respective. (…) Mașina a fost verificată, nici măcar nu l-am atins pe om. Nu are niciun fel de avarie mașina. Am fost cu ea la service. (…) Bărbatul m-a lovit cu palma și a mimat că l-am lovit cu mașina. S-a lăsat într-o parte. Am plecat la postul de poliție să-i fac plângere pentru că nu mi se pare normal să fiu abuzat, agresat. Eu m-am dus să le spun să nu mai arunce dejecții pe câmp. Nu s-a pus în vedere votul persoanei respective”, a declarat primarul Adrian Șerban. 

Sursa: Realitatea de Giurgiu