Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit 1.224 de sticle cu alcool în compartimentul marfă al unui microbuz, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 27 mai, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară u cetățean bulgar în vârstă de 66 de ani, acesta aflându-se la volanul unui microbuz marca Volkswagen.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al microbuzului, 1.224 sticle cu alcool, totalizând cantitatea de 186 litri, având aplicat timbru fiscal din Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria și urma să îl comercializeze în Belgia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 4.943 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală care a reținut cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu avertisment, conform prevederilor art. 414, alin. 5 din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României. 

Articolul precedentMedici veterinari puțini în județul Giurgiu. Cum se încearcă sprijinirea acestora
Articolul următorAutoturism în flăcări pe Autostrada A1