Doar 27 de medici veterinari există în judeţul Giurgiu, în 48 de circumscripții sanitar-veterinare.

Astfel, sunt comune unde sunt animale şi nu există niciun medic veterinar. Activitatea santar veterinară de liberă practică este aproape în colaps. Pentru a scoate din colaps medicina veterinară, parlamentarii au aprobat plata sumei de 10.000 pentru fiecare cabinet.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Liviu Florescu, spune că prin această măsură se încearcă relansarea sistemului sanitar veterinar. Liviu Florescu susține că sunt circumscripții unde serviciile au fost scoase la concurs, dar nu s-a prezentat nimeni.

Medicii veterinari vor primi câte 10.000 de lei pe lună. În Comisia de Agricultură, după doi ani de eforturi, parlamentarii au decis să acorde medicilor veterinari 10.000 lei pe lună. Astfel, ei sunt obligaţi să asigure prezenţă opt ore pe zi în fiecare cabinet medical.

Medicii veterinari de liberă practică sunt într-o situaţie financiară dezastruoasă. Pentru activităţile pe care le desfăşoară, cum ar fi supravegherea în teritoriu, recoltarea de probe pentru anumite examene de sănătate animală, pentru consilierea cetăţenilor pe lanţul alimentar, pentru învăţământ continuu, la un program de opt ore, de luni şi până vineri, cu angajat un asistent veterinar, vor primi 10.000 de lei pentru fiecare cabinet. Trebuie să aibă şi documente justificative.

Articolul precedentTextile și parfumuri contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni
Articolul următorCantitate importantă de alcool, confiscată la Vama Giurgiu