eMAG este compania care a adus pentru prima oară evenimentul Black Friday în România iar tradiția continuă și în acest an. Retailerul a facut primele anunțuri despre cum se va desfășura Black Friday anul acesta.

Black Friday va avea loc anul acest pe 15 noiembrie, așa cum ne-am obișnuit în fiecare an, fiind evenimentul de shopping cu cele mai multe oferte și reduceri pregătite special pentru această zi, cunoscută și Vinerea Neagră.

Printre produsele care se regăsesc în acest an în oferta de Black Friday în România se vor număra foarte multe televizoare, telefoane, laptopouri, produse din categoria Fashion și articole sportive, electrocasnice, accesorii pentru casă și grădină, produse de îngrijire personală pentru adulți și copii, mobilă, jucării și anvelope.

Există cel puțin 4 sfaturi esențiale pentru a fi pregătit de Black Friday la eMAG: descarcă și actualizează aplicația celor de la eMAG cu cea mai recentă versiune disponibilă, completează toate datele tale, cum ar fi adresele de livrare, pentru ca plata să fie cât mai rapidă, salvează cardul bancar în contul tău de client eMAG de Black Friday pentru a achita comenzile rapid și în siguranță iar după ce ai plasat comanda în ziua respectivă, produsele selectate de tine se rezervă automat, livrarea se face în showroom, prin curier sau chiar la oficiul poștal ales, în funcție de opțiunile tale de la finalizarea comenzii.

Black Friday la eMAG marchează o serie de premiere în fiecare an. Astfel, pentru Black Friday 2018, au fost incluse în promoție peste 3.000.000 de produse, cărora li s-au adăugat oferte speciale de la 6.100 de parteneri din Marketplace. Printre acestea s-au numărat bilete de avion și la festivaluri, pachete turistice, servicii de înfrumusețare, ceasuri de lux sau metale prețioase. Doar în primele cinci secunde numărul de comenzi a fost de 21.170. Pentru Black Friday 2017, au fost incluse peste 2.000.000 de produse în promoție, iar clienții au mai avut la dispoziție și oferte speciale pentru vinerea neagră de la mai mult de 4.000 de parteneri din Marketplace. Recordurile Black Friday 2017 la eMAG au fost: „secunda de aur” cu 150 de comenzi și „minutul de aur” cu 3.026 de comenzi. În Black Friday 2016, clienții au putut cumpăra de pe site diamante, bilete la festivaluri de muzică, precum și pachete de energie pentru consumatorii casnici. De Black Friday 2015, clienții au putut cumpăra lingouri de aur de la eMAG, pentru prima oară. A fost și o zi a recordurilor: s-a înregistrat cea mai mare comandă făcută vreodată online la eMAG, de 85.590 euro, plasată pentru Range Rover Sport 4.4 Diesel, cu o reducere de peste 20.000 de euro, conform site-ului emag.ro.

Dacă vă întrebați cum a apărut Black Friday trebuie să știți că și-a căpătat numele pe un fond negativ, din cauza agitației și chiar a actelor de violență care se provocau în anii ‘60, în orașul american Philadelphia, cu ocazia începerii sezonului de cumpărături pentru Crăciun. De la magazine jefuite cu puțin timp înainte de ora deschiderii, până la ambuteiaje și accidente, Black Friday însemna la acel moment disperarea de a obține produsele dorite. Industria de retail a reacționat și a dat o altă turnură aglomerației din magazine, generată de deschiderea sezonului de cumpărături pentru Crăciun. Marile magazine au văzut o oportunitate de a transforma o serie de incidente nefericite într-un eveniment de care să se bucure toată lumea și au introdus reduceri, promoții, oferte speciale pentru această ocazie unică. Așa s-a transformat Vinerea Neagră într-un eveniment memorabil și o tradiție pentru retaileri: Black Friday a devenit ziua cu cele mai multe reduceri din an, ocazia perfectă de a cumpără din timp produsele dorite, la prețurile cele mai avantajoase. Conceptul Black Friday a fost prezentat românilor de eMAG, în anul 2011. Tradiția a fost păstrată în fiecare an, iar clienții din România au putut cumpără, de la o ediție la altă, produse din ce în ce mai variate, numitorul comun fiind reducerile uimitoare. Nu doar ofertele și reducerile au devenit tot mai atractive, ci și tehnologiile prin care acestea au devenit accesibile clienților: aplicația eMAG, plata rapidă prin card de debit sau de credit, posibilitatea de a achita în rate fără dobânda sau prin eCREDIT. Pentru a fi la curent cu toate noutățile, în fiecare an, cu puțîn timp înainte de Black Friday, abonații la newsletter-ul eMAG primesc un ghid menit să le facă experiență de cumpărare și mai simplă.

Balck

Articolul precedentCarambol pe Autostrada A1. Șapte autoturisme implicate
Articolul următorSute de bikeri participă la Maratonul Dunării