Cozile imense de astăzi la Punctul de trecere a frontierei Giurgiu- Ruse sunt din vina bulgarilor, au explicat astăzi reprezentanții CNAIR și ai Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

În timp ce primii au pretextat capacitatea redusă de prelucrare adaptată volumului mare de trafic a autorităților bulgare, ceilalți spun că, în această perioadă, autorităţile bulgare efectuează lucrări de reparații la terasamentul căii ferate de la Podul Ruse-Giurgiu, și că ar fi lăsat utilaje pe pod.

”Logistica folosită de către acestea este stocată pe o porţiune de aproximativ 50 de metri de pe pod, ceea ce a dus la îngreunarea traficului şi la creșterea timpilor de așteptare. Menţionăm faptul că porţiunea respectivă este semnalizată cu balize, circulaţia desfăşurându-se prin ocolirea zonei. Având în vedere aspectele prezentate, vă informăm că Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu ține permanent legătura cu autoritățile bulgare și a dispus toate măsurile aflate în competență, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare fluent și operativ”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Nimeni nu vorbește de cozile care se creează la ghișeele pentru plata taxei de pod, ale CNAIR, și de faptul că acestea se plătesc cash, pe chitanță, sau de necesitatea construcției unui alt pod, acesta fiind subdimensionat și neadaptat la traficul de autovehicule din prezent.

 

Articolul precedentBătrână din Giurgiu, salvată de la înec de pompieri
Articolul următorPesta porcină africană se extinde. Încă trei cazuri confirmate