Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în România, folosindu-se de paşaportul altei persoane, cu scopul de a ajunge în Franța.

În data de 23 iunie 2019, în jurul orei 05:00, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz aparținând unei firme de transport internațional, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport ce avea însemnele autorităților din Turcia şi un permis de şedere ce purta însemnele autorităților din Franța.

Procedând la verificarea documentelor de călătorie, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că persoana prezentă la control nu este aceeași cu cea din fotografiile documentelor prezentate la control, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, s-a constatat că bărbatul în cauză a încercat să folosească un paşaport şi un permis de şedere care aparţineau altei persoane. Acesta  a declarat că a recurs la această metodă pentru că dorea să ajungă în Franța și nu deţinea documente de călătorie valabile.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, aceasta a fost preluată de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentCum poţi deveni jandarm. Peste 350 de locuri disponibile
Articolul următorUn șofer de autoutilitară a accidentat un minor și a fugit de la locul accidentului