Zeci de articole vestimentare cu însemnele unor firme renumite au fost ridicate de jandarmii giurgiuveni, pentru cercetări, în urma unei acțiuni organizate astăzi, în cooperare cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Giurgiu și a avut ca scop depistarea agenților economici care oferă spre vânzare produse ce încalcă prevederile legale în domeniul mărcilor și indicațiilor geografice.

Cu această ocazie, s-a constatat faptul că într-o societate comercială erau expuse la vânzare zeci de articole vestimentare pe care erau inscripționate mărci identice sau similare cu mărci înregistrate, pentru care trebuiau prezentate documente care să justifice proveniența și certificate de autenticitate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

În acest caz cercetările vor fi continuate de poliție.

Acțiunile pe linia comerțului ilegal vor continua și în perioada următoare, motiv pentru controlae are jandarmii recomandă giurgiuvenilor să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordaţi de necnoscuţi care le oferă spre vânzare diverse produse şi să nu încurajeze astfel de fapte.

Articolul precedentO femeie a fost strânsă de gât și lovită cu capul de o bară metalică de soțul său. Acesta a fost reținut
Articolul următorBărbat condamnat la 6 luni de închisoare pentru nerespectarea ordinului de protecție