Șase copii cu dizabilități aflați în plasament în casele de tip familial “Teodora”, „Daniela” și „Constantin”, structuri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au participat joi, 3 octombrie 2019, la Campionatul Municipal de Atletism Special Olympics, competiție sportivă ce s-a desfășurat în București, la stadionul ”Iolanda Balaș Soter”. 

Evenimentul  a fost organizat de Fundația Special Olympics România cu sprijinul Federației Române de Atletism și a reunit la start peste 100 de copii și tineri cu dizabilități intelectuale din București, Giurgiu și Ploiești. Probele pe care le-au susținut sportivii au fost alergare 50 sau 100 de metri.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.

La această competiție sportivă toți participanții au primit medalii. Urcând pe podium, clasându-se pe locurile I, II sau III, concurenții sunt încurajați să-și depășească limitele și să aibă încredere în propriile forțe.

”Copiii din casele de tip familial din Giurgiu care au participat la această competiție au obținut două  medalii de aur, două de argint și două de  bronz. Au fost încântați că au urcat pe podium, acest tip de activități le dezvoltă spiritul competitiv și dorința de a se autodepăși. Mulțumim Fundației Special Olympics România pentru invitație, pentru organizare și pentru bucuria pe care copiii au avut-o prin participarea la acest eveniment sportiv. Copiii sunt mândri de medaliile obținute și, în plus, au avut ocazia de a socializa cu ceilalți participanți la competiția sportivă”, a declarat Daniel Chiriceanu, inspector de specialitate la Complexul II -case de tip familial pentru copii cu dizabilități din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Partener și finanțator al  Campionatului Municipal de Atletism Special Olympics a fost Ambasada Emiratelor Arabe Unite, țara care a găzduit în martie 2019 Jocurile Mondiale Special Olympics.

Articolul precedentOrdin de protecție provizoriu emis de polițiști
Articolul următorPrins sub influența alcoolului, cu permisul suspendat și cu autoturismul neînmatriculat