„Românii vor să fie conduşi altfel, cu determinare. Există o lipsă totală de încredere a românilor în vechii politicieni”, a spus Cozmin Guşă, duminică seară, la Realitatea TV, într-o analiză a pozei momentului în ceea ce priveşte preferinţele românilor pentru partidele politice.

Partidul Realitatea ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale. O spun 40% dintre românii care au participat la sondajul CURS realizat despre noua formațiune politică. Totodată, într-un procent la fel de ridicat, românii consideră că partidul trebuie să apară și pe lista europarlamentarelor de anul viitor, cu un singur reprezentant. Sondajul arată că Partidul Realitatea ar trece pragul de 6% şi ar intra fără emoţii în Parlament. Astfel, partidul ar depăşi formaţiunile lui Cioloş şi Tăriceanu.

„Un sondaj, cel al IMAS-ului este un barometru, pe care îl face periodic şi care certifică o anumită scădere a majorităţii. Practic, ambele sondaje, care sunt diferite, şi al CURS-ului şi al IMAS-ului, arată în prag de 4 alegeri că românii s-au săturat rău, indiferent de propagandă, de politicienii vechi. Sondajul CURS-ului s-a referit doar la Partidul Realitatea şi ne-a dat vestea bună: 17 la sută intenţie de vot pentru europarlamentare, sigur foarte mare, 4 la sută certă, 6 la sută în termeni absoluţi, dar asta înseamnă că se simte nevoia unei mişcări politice noi. Românii vor să fie conduşi altfel, să fiie conduşi cu mai multă determinare. Am testat în sondajul de la CURS şi l-am analizat cum mai au priză politicenii vechi, la prezideniale, de exemplu: este jale, nu mai există vreun candidat care să aibă 20 la sută vot absolut în acest moment. Mă aşteptam ca susţinătorii Partidului Realitatea, când au fost întrebaţi pe cine ar trebui să susţină partidul la prezidenţiale în 2019, să fie Klaus Iohannis acolo. Ei bine, n-a fost aşa. 40 la sută dintre românii care s-au exprimat spun că acest partid nou ar trebui să vină cu un candidat nou. Acest sondaj a fost făcut acasă la domiciliu repondenţilor. 40 la sută spun că un partid nou cum e Partidul Realitatea ar trebui să susţină un candidat nou. Klaus Iohannis apărea doar cu 11 la sută şi asta a fost surpriza mea. Se întrevede această lipsă de soluţii a partidelor, care nici nu mai când să se repare. Intră în acest alegeri în această formulă. Liberalii n-au niciun candidat în afară de Iohannis. PSD n-are niciun candidat în afară de Dragnmea, pentru că pe Firea n-o s-o lase. USR n-are candidat. Cioloş poate va candida, poate nu. Tăriceanu, care sigur că va candida, a fost accidentat şi el, a fost adus la acelaşi numitor comun de infractor cu care se gratulează oamenii politici din România”, a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Consultantul politic a avertizat că un politician vechi, chiar dacă ar veni cu un discurs corect, tot n-ar fi credibil.

„Vă daţi seama cât de tare ar creşte revolta românilor? Va fi o temperatură de fierbere, care va da în cloclot după aia. Forţele politice noi, gen Pro România, nu sunt foarte simpatizate. Din sondajul CURS-ului reiese că nu există un mare entuziasm. Există o greaţă a românilor faţă de poiticienii vechi. Această remanenţă, vorbim tot de Băsescu, de Tăriceanu. Există o saturaţie. Cel mai simplu la partide ar fi în felul următor: vin europarlamentarele şi terminăm cu nepotismele, cu legendarul Blaga şi punem feţe noi şi să le crească românilor încrederea în politicieni. Chiar dacă o faţă veche vine cu un discurs corect, n-o să fie credibil şi n-o să ia voturi. Suntem în faţa a 2 ani electorali foarte speciali, cu o mare responsabilitate pentru presă, pentru institutele de sondare. E foarte important ca asta cu „ba pe-a mă-tii” să dispară. Va fi o problemă legată inclusiv de telespectatori. Românii sunt foarte nervoşi. Acele dezvăluiri legate de 10 august, dacă vor apărea, va creşte şi mai mult temperatura socială”, a zis Guşă.

Cozmin Guşă a dezvăluit, totodată, că Liviu Dragnea este un rezervist al statului paralel. „E rezervistul lui Coldea şi Maior”, a punctat Cozmin Guşă.

„La instituţiile statului a fost o contraselecţie. A fost inaugurată în mandatul de prim-ministrul al lui Tăriceanu, în care nepotismul a afectat actul guvernamental. După aia, genul ăsta de nepotism s-a perpetuat şi până la alte instituţii ale statului, de la parchete până la servicii secrete. Au rămas puţine instituţii ale statului care să aibă reguli interne. Cel puţin, eu cunosc doar una care se ţine bine, nu mă feresc s-o nominalizez, e vorba de SRI. A trecut şi el printr-o perioadă dificilă după ce s-a lepădat de statul paralel, din care făcea parte Dragnea. Care ne tot arată el cât de luptător e împotriva unor excese în justiţie. Ăsta este marele paradox: cum poate fi multiplicat mesajul lui de către oameni care au suferit din cauza acelui stat paralel, iar răspunsul pentru care Dragnea nu păţeşte nimic este că e un rezervist al statului paralel. Are un soi de imunitate. Sigur că valiza aia e ca un focos nuclear. De ce Dragnea nu păţeşte nimic? Pentru că Dragnea e rezervistul lui Coldea şi Maior. Acea contraselecţie a generat în multe instituţii ale statului oameni incompetenţi care au executat misiuni. Nu vedem vreun fel de şef de instituţie de stat despre care să spunem că o să fie Prâslea cel Voinic. Care s-o ia pe doamna Firea şi s-o întrebe: Doamna Firea, am 2 subiecte: Primul, cu 10 august, că ai zis că ştii ce ştii şi al doilea, cu banii ăia de la stat care se folosesc drept mită pentru Dragnea pe la fel de fel de vectori. Ăsta este un scandal cât casa. N-am fost în stare din 10 august să identificăm nişte vinovaţi, să le arătăm celor din Parlamentul European… Avem nevoie să punem pumnul în gură acelor ventriloci ai lui Dragnea, care urlă de prin tribună ca să le mai dea Dragnea alt mandat de europarlamentar”, a afirmat Guşă.

Consultanul politic este de părere că românii au nevoie de răspunsuri din partea autorităţilor în Dosarul 10 august.

„Eu cred că ei ştiu, mie îmi este imposibil să cred altceva. Eu cunosc forţa de cunoaştere a instituţiilor statului când îşi doresc în centrul Bucureştiului să identifice pe cineva. Nu este greu absolut deloc. Problema este că nu fac public acest lucru. Eu înţeleg că se lucrează la dosar, dar este nevoie să dai încredere şi satisfacţie publică unor oameni, pentru că ăia sunt plătitori de taxe ca să ai grijă de copiii lor, de părinţii lor. Nu putem să ne mai jucăm cu Dosarul 10 august cum ne jucăm cu Colectivul”, a zis Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă trage un semnal de alarmă: nouă ne va fi greu după iunie 2019.

„Partide nu mai avem deloc şi avem un Preşedinte copleşit, care nu şi-a închipuit niciodată că aşa arată interiorul politicului românesc. A descoperit cât de găunos şi putred este sistemul. N-are cine să semneze acest contract cu cetăţeanul. Noi nu vrem să plecăm din România. Dar ca să fim cât de cât tihniţi în ţara asta, avem nevoie de ceva predictibilitate, să ne adresăm cuiva. Pe români nu-i ascultă nimeni. Pe români, dacă-i disciplinezi, se transformă din mămăligă în altceva. Trebuie să ne gândim la acei români care îşi plătesc taxele lună de lună. Romnânii se uită cu multă disperare spre politicieni. Apropo de UE. Din păcate, nouă ne va fi mai greu după iunie 2019. Dacă vom ajunge la această preşedinţie rotativă, în acest interval ne vom face de un mare râs, România va fi privită cum nu ne va face cinste. România va fi sub lupă timp de 6 luni. Amărâtul ăsta de Negrescu n-a zis nimic până azi. Şmecherii, de la Dragnea până la Dăncilă în jos, ar fi vrut să mute tot dezastrul nepregătelii noastre pentru preşedinţia rotativă pe umerii lui. Ce rămâne? Că nu suntem pregătiţi. Ne va fi foarte greu, şi nu doar oamenilor de afaceri. În cea mai grea perioadă a UE”, a spus Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă este de părere că dosarele politicienilor cu greutate de la noi nu sunt o glumă, iar UE le ia foarte în serios.

„Această problemă cu dosarele pe care o au o să-i împiedice şi mai mult. Cu presiunea dosarelor nu e glumă. Acolo sunt lucruri complicate şi ce nu se spune e că cel puţin în dosarul lui Băsescu iniţiativa nu e din Israel. Iniţiativa e din SUA către Israel. Israelul a făcut demersuri pentru România pentru că a fost apelat în legătură cu acest dosar masiv din SUA. Nici Cioloş nu se simte bine, care rimerază cu Soros. Acolo hora este foarte mare. Şi vine de la Unchiul Sam. Această filieră rusească a început să facă pui în dezbaterea publică în România. E foarte multă ceaţă, oamenii sunt extrem de nesatisfăcuţi. Până când nu va veni noul ambasador al SUA, până şi instuţiile statului român vor sta în ceaţă. Domnul Klemm, care nu este un ambasador al lui Trump, nu mai este apelat din partea actualei administraţii. Mâine, deja Dragnea a anunţat că pregăteşte o nouă valiză pentru Iohannis. Stă cu Pic şi Poc să facă nişte poze după nişte articole din presă. Ăştia sunt responsabili? După ziua de marţi, nu ne mai spală nimic. Şi joi ne trezim cu soţia preşedintelui la Parchet. Chiar era nevoie? Ce se alege de noi? Să fie sancţionat acest Guvern, pentru că asta dă satisfacţie românilor.

Nu mai există vreun vector de coagulare în interiorul puterii, care să-i convingă să rămână în ţară. De aia am insistat atât de mult cu Partidul Realitatea. E nevoie de o tribună politică pentru ca profesioniştii să se poată căţăra pe ea, ca să intre în interiorul politicului.

Instituţiile statului nu s-au dat în mod oficial cu Dragnea, dar există instinctul de conservare. Se vor deda la excese şi dacă nu va fi echilibrată balanţa, va fi sânge pe străzi. Doar presa corectă şi o mână de jurnalişti care mai sunt corecţi şi îşi fac meseria, ei sunt singura nădejde”, a afirmat consultantul politic.

Cozmin Guşă, acţionar al televiziunii Realitatea TV, a precizat că postul TV nu se transformă în partid.

„Oamenii vor de centru, a trecut de vremea ideologiilor. 51 la sută dintre oamenii cu studii superioare ne sfătuiesc să fim de centru. Oamenii vor sinceritate, vor de centru. Ăsta nu e un partid care să conducă România, pe care l-am înfiinţat noi. Este un partid care să fie eficient, să rezolve nişte probleme, cel puţin astea 3: libertatea de expresie, încurajarea capitalui naţional şi anti-baroni. Este un partid care să aducă luptători în interiorul politicului. În rest, cu ideologiile să se ocupe alţii. Şi în SUA s-au inversat trendurile. Partidul ăsta s-a înfiinţat ca pompierul. Nu se schimbă nimic la televiziune. Eventual, o să mai fie un scaun acolo, la emisiune, o să vină unul de la Partidul Realitatea, iar telespectatorii o să-i compare pe restul cu ăsta de la Partidul Realitatea. Nu se transformă televiziunea în partid. E înscris. Numele partidului va fi Partidul Realitatea, ţin mult la acest nume, pe care l-am dat şi televiziunii în anul 2002. La acest partid lucrează la înfiinţare jurnalişti pentru ca să aducă profesionişti în prim-plan. Oferim sprijin prima dată la europarlamentare, apoi la prezidenţiale, apoi la locale şi, în fine, la parlamentare. Ne implicăm direct”, a afirmat Cozmin Guşă.

Cozmin Guşă a subliniat care sunt cele două mari avantaje care vor transforma Partidul Realitatea într-un succes.

„Acest sondaj este un sondaj de cea mai bună calitate. Metoda pasului, se merge acasă la oameni. A fost făcut pentru a măsura potenţialul Partidului Realitatea. Marea majoritate ne-au zis: nu am vrea să vă raliaţi cu nimeni. Dintre ăia 28 la sută care ne-au zis că ar fi bine să facem o alianţă s-o fi nimerit pe acolo votanţii lui Dragnea, care sunt 4 la sută din 28 la sută. E ceva foarte puţin. Adică, 1 la sută au zis: noi l-am vota pe Dragnea. Este o minoritate, nici n-o luăm în seamă. O să apară un sondaj foarte interesant, cine sunt votanţii Partidului Realitatea, aia o să fie o surpriză foarte frumoasă. Sunt foarte bucuros de calitatea sociologică a acestor oameni. Vrei, nu vrei, printre români sunt şi PSD-işti. Sondajul a fost făcut pe toţi votanţii din România.

Prima idee a PIN-ului era desfiinţarea statului paralel. PIN-ul a sesizat în 2005 că Bpsescu înfiinţează statul paralel cu Maior şi coldea.

Am două mari avantaje: al experienţei şi al părului alb pe la tâmple. Şi faptul că statul paralel nu mai acţionează. Proiectul PIN a fost dinamitat de statul paralel. Multe s-ar fi schimbat în România. Am aceste două beneficii: al experienţei şi al inexistenţei statului paralel. Acea luptă cu oameni din serviciile secrete care nu-şi văd de treaba lor este o luptă pe care n-am putut s-o câştig şi mi-aş fi dorit atunci s-o câştig. Aceste lucruri nu mai există astăzi. La fel cum Iohannis poate nu doarme bine gândindu-se cât a decăzut România în mandatul lui, la fel suntem şi noi pe zona noastră de influenţă.

Dacă voi nu m-aţi cunoaşte bine, v-aş înţelege nedumeririle. Niciun fel de jugodie, nici de presă, nici de politică, nu va avea loc în acest partid. Prima deviză a partidului este: Partidul Realitatea, fără fripturişti”, a încheiat Guşă.

Articolul precedentCum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică 
Articolul următorSONDAJ Partidul Realitatea. Românii vor un preşedinte nou. Încrederea în politicieni se prăbuşeşte