Ministerul Educației încearcă să modifice prevederile referitoare la situația școală a elevilor, astfel încât greva generală din învățământ să nu poată afecta procesul de încheiere a mediilor.

Ministerul a anunțat că ia noi măsuri pentru a “adapta” activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar. Concret, a publicat, în consultare publică, un proiect de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.

“Modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:

În anul școlar 2022 – 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

În anul școlar 2022 – 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală”, se arată într-un nou comunicat al instituției.

În prezent, ROFUIP prevede că “la fiecare disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puţin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învăţământ.” Astfel, pentru disciplinele cu o oră pe săptămână, mediile nu ar putea fi încheiate cu mai puțin de patru note, la două ore pe săptămână fiecare elev ar trebui să aibă, la finalul anului, cel puțin cinci note, și așa mai departe.
Articolul precedentTrei bărbaţi din Teleorman cercetaţi pentru furt de catalizatoare pe raza judeţului Giurgiu
Articolul următorAngajată a DGASPC acuzată că ar fi intermediat adopția unui bebeluș, pentru 10.000 de euro