Obligativitatea firmelor de curierat de a informa ANAF cu privire la cine face comenzi online cu plata ramburs a fost stabilită prin ordin de ministru și a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, de acum încolo, firmele de curierat va trebui să completeze „Declaraţia informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul naţional”, pe scurt „formularul 395”.

Acest formular se va depune, lunar, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-guvernare.

Firmele de curierat vor transmite către ANAF următoarele informaţii:

  • numărul de înregistrare şi data trimiterii poştale;
  • datele de identificare a expeditorului;
  • numele şi prenumele în cazul persoanelor fizice şi denumirea în cazul persoanelor juridice destinatare;
  • adresele de expediţie respectiv livrare;
  • contravaloarea bunului livrat.

Perioada de stocare a datelor este de 5 ani, calculată de la data primirii de către organul fiscal central, urmând ca datele să fie şterse automat, după împlinirea acestui termen.

Furnizorul de servicii poştale informează persoanele ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate privind transmiterea acestora către organul fiscal central.

Furnizarea informaţiilor se face prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere.

Articolul precedentPercheziţii în Giurgiu şi Ilfov la persoane acuzate că ar fi provocat intenționat accidente cu mașini scumpe și ar fi încasat ilegal asigurări de zeci de mii de euro
Articolul următorAccident pe DN 5, la Plopșoru, între două autoturisme. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale