Primăria Municipiului Giurgiu va organiza manifestările prilejuite de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Fiind an centenar, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu mare fast la Giurgiu.

Nu va lipsi parada militară şi tradiţionalele ceremoniale cuprinzând depuneri de coroane, intonarea Imnului Naţional și slujba religioasă oficiată de un sobor de preoţi,

Și în acest an, va fi organizată o masă populară, în jurul orei 12.00, atmosfera de sărbătoare şi voie bună fiind întreţinută de spectacolul de muzică populară susţinut pe scena amenajată în Piaţa Tricolorului de Ansamblul de cântece şi dansuri populare „Doina Dunării”, împreună cu alţi interpreţi de muzică populară.

Pentru sărbătorirea Centenarului, vor fi pregătite circa 5.000 de porții de fasole dar și sarmale, și nu va lipsi nici vinul fiert.
Manifestările vor continua în Parcul Alei, unde momentul aprinderii luminilor din bradul de Crăciun va marca deschiderea oficială a activităţilor cultural artistice dedicate sărbătorilor de iarnă.

Un moment spectaculos şi emoţionant totodată va fi cel din finalul evenimentului, când toate detaşamentele participante la defilare, se vor retrage cu torţe aprinse spre centrul oraşului.

Iată orele de desfășurare a evenimentului din 1 Decembrie:

10.00-10.02– Primirea oficialităților centrale, județene și locale cu marșul de întâmpinare intonat de Fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea” – Monumenul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor, șoseaua București;
10.02-10.04 – Intonarea “Imnului Național” – Fanfara Centrului Cultural “Ion Vinea”;
10.04-10.15 – Ceremonial Religios – sobor de preoți – Biserica “Eroilor” din șoseaua București;
10.15-10.35 – Depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii Eroilor – șoseaua București;
10.35-10.45 – Deplasare în Piața Tricolorului pentru parada militară;
10.45-11.30 – Parada militară în Piața Tricolorului;
11.30-17.00 – Masa populară;
17.30 – Aprinderea beculețelor și ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă-Parcul Alei;
17.30-18.30 – Retragerea cu torțe pe traseul: Parc Alei – Mircea cel Bătrân – Șos. București – curtea Primăriei.

 

 

Articolul precedentUn nou focar de pestă porcină africană! Autoritățile, în alertă
Articolul următorCod galben de ploi și polei în județul Giurgiu. Vezi zonele afectate