Sâmbătă, 29 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării, începând cu ora 9,00, in municipiul Giurgiu va avea loc o acțiune de ecologizare desfășurată de autoritățile locale și județene, în parteneriat cu Asociația ”Prietenii de lângă tine”.
Evenimentul este destinat igienizării malurilor Dunării. Anul acesta, la acțiunea de colectare a deșeurilor vor fi prezenți și cei de la Asociația ”Mai Mult Verde”.
Ca și în anii precedenți, sute de voluntari și-au anunțat prezența  la acțiunea de colectare a deșeurilor de pe malul Dunării.
Zona de ecologizare este următoarea: Canalul Cama, Canalul Plantelor, plaja veche de la fosta fabrică de zahăr, piciorul podului.
Pe lângă acțiunea de ecologizare, Proiectul “Prietenii Dunării“ înseamnă campanii de educație ecologică și un concurs de înot devenit deja, tradiție .
Prin aceste activități, Asociația „Prietenii de lăngă tine” continuă tradiția începută în 2014 (în calitate de inițiator și organizator „Lets do it, Danube!” ) de conștientizare a importanței fluviului Dunărea pentru comunitate.
Articolul precedentDescoperă Rowmania, cu Ivan Patzaichin, la Giurgiu
Articolul următorTIR în flăcări pe Șoseaua Prieteniei din Giurgiu