În județul Giurgiu, doar 1% din suprafata agricolă este irigată.  Practic, doar 1.600 de hectare din cele 160.000 de hectare de teren agricol cultivat beneficiază de irigații.

Direcția Județeană pentru Agricultură  estimează că suprafața agricolă irigată ar putea crește la 15 %, după ce în ultimele luni s-au constituit 14 asociații ale agricultorilor, care și-au manifestat intenția de a beneficia de apă din sistemul de irigații.

Petra Ochișor, director Direcția Județeană pentru Agricultură Giurgiu, a declarat, astăzi, că la nivelul județului Giurgiu s-a creat un grup de sprijin pentru mărirea suprafeței irigate.

În urma constituirii de noi asociații ale agricultorilor (UAI-uri), suprafața cultivată ce va fi irigată va crește la 15%.

“Aceste UAI-uri sunt în curs de obținere a avizului MADR. Am făcut un grup tehnic de sprijin pentru mărirea suprafețelor irigate, au avut întâlniri cu primăriile, în care a fost implicată și Prefectura și celelalte structuri din subordinea MADR, pentru a-i convinge pe acești oameni care au nevoie în exploatare de această activitate”, a declarat, astăzi, directorul DAJ Giurgiu.

Practic, dacă în 2017 erau irigate doar 1631 de hectare, suprafața cultivată ce va beneficia de udări va crește la 24.531 de hectare.

 

 

Articolul precedentEXCLUSIV. Lider politic giurgiuvean, în vizită la Liviu Dragnea. Despre cine este vorba
Articolul următorTânără prinsă în timp ce deținea și comercializa țigări de contrabandă