Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au desfășurat, în perioada 3.03-5.03.2023, o acțiune în sistem integrat împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcției Regionale  Vamale București- Autoritatea Vamală Romană, în urma căreia au descoperit în mai multe mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere sau erau nedeclarate la intrarea în spațiul comunitar, estimate la o valoare de 820.000 lei.

În baza unui plan comun de acțiune, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au acționat în sistem integrat cu inspectorii vamali din cadrul Direcției Generale de Coordonare și Control Vamal din cadrul Autorității Vamale Române, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de fraudă vamală și evaziune fiscală.

Cu această ocazie, aceştia au descoperit, în mai multe mijloace de transport, peste 8.000 de bunuri constând  în parfumuri, articole vestimentare, marochinărie și produse de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români, turci, bulgari și ucraineni, cu vârste cuprinse între  24 și 55 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile estimate la o valoare de 820.000 lei au fost ridicate de autorităţi în vederea continuării cercetărilor.

În prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „ punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate ”, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

 

                                            

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentSănătatea la control. Dr. Mihai Dobra: Prevenția salvează vieți
Articolul următorPeste 1000 de operaţiuni ilegale cu deşeuri înregistrate de poliţişti, în 2022. Cele mai multe infracţiuni, în Ilfov şi Giurgiu