Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a înregistrat în această lună zeci de cazuri de enterocolită iar medicii avertizează populația să acorde o atenţie mai mare igienei şi să aibă grijă ce mănâncă. În timpul verii, numărul pacienților care ajung la medic din cauza toxiinfecțiilor alimentare crește considerabil.

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce riscul apariției bolilor digestive. De exemplu, în această lună, medicii de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au acordat îngrijiri medicale pentru zeci de pacienți cu toxiinfecție alimentară.

Ținând cont de calea de transmite orală, enterocolitele sunt secundare unei igiene precare, de aceea este importantă spălarea pe mâini, dar și o igienă minuțioasă a bucătăriei și a alimentelor pe care le consumăm, este sfatul transmis de dr. Irina Andreescu, șeful Secției Boli Infecțioase în cadrul Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.

Totodată, se impune să se țină cont de faptul că anumite alimente sunt mai periculoase în timpul verii, crescând riscul apariției enterocolitelor, cum ar fi ouăle, cremele, carnea  preparată insuficient etc.

Când o persoană începe să prezinte scaune diareice, trebuie să țină un regim alimentar strict, compus din orez fiert, banane, covrigei, brânzeturi telemea cu cheag, banane și apă plată, cel puțin 2 litri pe zi, pentru că se poate deshidrata.

Dacă după două zile după ținerea acestui regim alimentar situația nu se îmbunătățește, medicii de la Boli Infecțioase recomandă prezentarea la medicul de familie sau la urgențe.

Articolul precedentPeste 1.700 de articole vestimentare contrafăcute, descoperite la Giurgiu
Articolul următorO femeie decedată și un bărbat rănit grav, în urma impactului dintre un tractor și un autoturism