Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, astăzi, ascunsă pe corpul a doi cetățeni turci şi în bagajele a șase cetățeni români, suma totală de 70.000 euro. Persoanele în cauză intenţionau să scoată ilegal din ţară suma de bani pentru a o transporta în Turcia.

Astăzi, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional care circula pe ruta București-Istanbul. Ei au descoperit suma totală de 70.000 euro, banii fiind ascunși pe corpul a doi cetățeni turci și în bagajele a șase cetățeni români.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că șoferul autocarului, un cetățean turc, în vârstă de 51 de ani, împreună cu un alt cetățean turc, în vârstă de 27 de ani, pasager în autocar, au împărțit celor șase cetățeni români, pasageri în autocar, diverse sume de bani pentru a le ascunde în bagaje şi a le transporta în Turcia.

Deoarece persoanele în cauză nu au putut justifica legalitatea provenienței și destinația sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează verificări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de ”omisiunea în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi dobândirea, deținerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni”.

La finalizarea cercetărilor, urmează să se ia măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentImagini halucinante în fața Primăriei Giurgiu. Tânără dezbrăcată, aflată sub influența drogurilor, face plajă!
Articolul următorPercheziţii în Giurgiu, la membri ai clanului Butoane. 11 persoane, audiate la DIICOT