Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu s-au organizat o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

Astăzi, drapelul a fost arborat în catarg la sediul instituției iar la activitățile desfășurate în piața Tricolorului, jandarmii au asigurat garda purtătoare a drapelului, garda la catarg și un pluton pentru defilare, la finalul ceremonialului. Totodată, aceștia au asigurat şi măsurile de ordine publică.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

 

Articolul precedentBădălău îl contrazice pe Tăriceanu în privința ordonanței de urgență pentru Coduri
Articolul următorGiurgiu a intrat sub avertizare cod galben de ploi abundente