Jandarmii giurgiuveni asigură în această dimineață măsurile de ordine publică pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia sărbătoririi „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”. Misiunea acestora este de a asigura protecția participanților și desfășurarea manifestărilor în condiții de siguranță.

Jandarmii vor fi prezenți în zona următoarelor lăcașuri de cult: Catedrala “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu, Biserica “Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Drăgănescu și Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Bolintin Vale.

Jandarmeria Giurgiu recomandă tuturor celor care vor participa la slujbele religioase să aibă un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial.

Ziua de 8 noiembrie are o semnificație aparte și pentru Jandarmeria Română, care i-a ales drept patroni siprituali ai Armei pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, conducătorii oștilor cerești, care simbolizează lupta pentru dreptate, legea și ordinea.

Pe parcursul celor aproape 170 de ani de existenţă, Jandarmeria Română i-a avut drept patroni spirituali pe Sfântul Gheorghe, Sfinţii Constantin şi Elena şi începând cu anul 1940, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Articolul precedentNoul ministru de Interne, către Poliţia Rutieră: Să nu se mai ascundă pentru a prinde şoferi!
Articolul următorUn bulgar a încercat să introducă ilegal în țară peste 600 de sticle cu alcool