Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au descoperit, astăzi, într-un microbuz, 623 de sticle cu alcool, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat astăzi, pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes, cetăţeanul bulgar A.G, în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul microbuzului, în mai multe pungi, 623 sticle cu alcool, totalizând cantitatea de 203,8 litri, având aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat că a cumpărat alcoolul din Bulgaria și intenționa să-l transporte în Belgia. De asemenea, acesta a mai adăugat că nu avea cunoștință despre faptul că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Toată cantitatea de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma totală de 12.228 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile peste limita de 200 litri băuturi spirtoase, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin.1, lit. h din Legea 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentJandarmii sărbătoresc ziua patronilor lor spirituali asigurând ordinea la biserici
Articolul următorMăsuri de ordine publică: A.F.C. Astra Giurgiu – F.C. Voluntari