Administrația judeţeană din Giurgiu intenționează să depună un proiect prin care se dorește crearea unui campus profesional integrat, la Giurgiu. Astăzi, s-a semnat contractul de parteneriat în scopul înființării unui consorțiu pentru învățământul dual.

Astfel, în municipiul Giurgiu va fi construit un campus integrat de învăţământ dual, cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
 
Prin implementarea acestui proiect, liceele participante vor fi sprijinite în procesul de digitalizare prin dotarea cu computere noi, iar elevii care vor decide să se înscrie la învăţământul dual vor primi o bursă de patru sute de lei pentru cei trei ani de studiu.
 
Învățământul în sistem dual reprezintă şi o soluție viabila pentru creşterea inserției tinerilor şi a productivitäții lor pe piața muncii, știut fiind faptul că, lipsa calificărilor adresate lucrătorilor din industrie și agricultură conduce la o productivitate scăzută a muncii.
 
Pe durata desfășurării contractului vor fi derulate activități de promovare a ofertei, recrutare, selecție și admitere a elevilor și studenților în sistemul de învățământ dual, întreaga perioadă de formare profesională, inclusiv susținerea examenului final de certificare a calificării.
 
Proiectul vizează realizarea unei rute complete de învăţământ tehnic, atât de nivel mediu, cât şi superior, cu scopul de a apropia oferta forţei de muncă calificată din cele trei judeţe de nevoile reale de pe piaţa forţei de muncă, formarea elevilor şi studenţilor urmând să se facă şi cu ajutorul firmelor interesate de angajarea acestora, la finalizarea studiilor.
 
Contractul încheiat astăzi este pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional. Proiectul va fi depus pe 20 februarie si are o valoare estimată la 23 de milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedent22 de subofiţeri şi ofiţeri s-au alăturat salvatorilor de la ISU Giurgiu
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET