Șofatul nu-i pentru oricine. Mai bine de jumătate dintre aspiranții la permisul auto au picat examenul teoretic iar mai bine de 40% nu au trecut de proba practică, potrivit datelor reprezentanților Serviciului Permise Giurgiu. De vină pentru situație sunt fie instructorii, care nu nu se implică suficient în pregătirea candidaților, fie legislația, fie elevii. Părerile sunt împărțite, însă, pe șosele, unde mulți conducători auto încalcă flagrant regulile în trafic, realitatea este dureroasă. 

Foarte mulți aspiranți la permisul de conducere nu reușesc să îl obțină pentru că pică proba teoretică. În județul Giurgiu, în 2018, din cei 10.571 candidați la proba teoretică, doar 45,68% au fost admiși. Iar din cei 7.342 candidați la proba practică, doar 55,62% au fost admiși. Printre șoferi, părerile sunt împărțite. Unii dau vina pe instructori, care nu s-ar implica suficient în pregătirea cursanților, alții pe candidați, alții pe legislație.

Așa că permisul de conducere nu este pentru oricine și nici ușor de obținut.

Conform statisticilor, cei mai periculoşi şoferi au până în 25 de ani, conduc maşini puternice şi au permis de mai puţin de 5 ani. Este și cazul unui tânăr de 21 de ani, din județul Giurgiu, care obținuse permisul de puțin timp și care, zilele trecute, a provocat un accident grav în care el însuși și-a pierdut viața și a rănit grav alți doi șoferi.sala

Articolul precedentMercedes în flăcări pe Autostrada A1, în județul Giurgiu
Articolul următorCetățean marocan cu document italian fals, depistat la Vama Giurgiu