Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean marocan care a încercat să intre ilegal în țară folosind o carte de identitate italiană falsă.

În data de 20.01.2019, ora 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor din Italia.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat la control nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

La cercetări, bărbatul a declarat că este cetăţean din Maroc,  în vârstă de 23 de ani, şi a procurat documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 1.500 euro, cu scopul de a ajunge în Italia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbatului în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, a fost predat Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentMai bine de jumătate din aspiranții la permisul de conducere au picat “sala” iar peste 40%, “traseul”
Articolul următorPercheziții în trei județe într-un dosar de evaziune fiscală