Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu efectuează cercetări în privinţa unui a doi cetăţeni, un român și un turc, pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Aceștia au achiziționat din Turcia parfumuri, articole vestimentare și de marochinărie, pe care intenționau să le comercializeze în țara noastră.

Întrucât produsele prezentau suspiciuni de contrafacere, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În ziua de 16.11.2021, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra unui autoturism precum și asupra unui autocar, care transporta persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cele două mijloace de transport, colete care conțineau 486 de parfumuri, 107 de articole vestimentare și 23 de articole de marochinărie. Bunurile purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective au fost achiziționate din Turcia și urmau să fie comercializate pe teritoriul țării noastre. Parfumurile descoperite aparțineau unui pasager al autocarului, cetățean turc, în vârstă de 58 de ani, iar articolele vestimentare precum și cele de marochinărie aparțineau șoferului autoturismului, cetățean român, în vârstă de 36 de ani.

Bunurile, în valoare de aproximativ 200.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de persoanele în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Sursa: Realitatea de Giurgiu