Ministerul Transporturilor are în dezbatere publică un proiect de lege cu privire la legislaţia rutieră, iar punctul culminant ar fi legat de înmatriculare autovehiculelor cu volan pe dreapta.

Mai exact, se doreşte interzicerea celor care sunt din afara UE, cu menţiunea că Marea Britanie doreşte să părăsească Uniunea din 2019.

Despre autovehiculele cu volan pe dreapta s-a tot discutat, mulţi din rândul şoferilor considerând că sunt un pericol pe drumurile din România. Cert este că Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care ar interzice înmatricularea lor dacă provin din afara UE.

În prezent, potrivit automarket.ro, în țara noastră există circa 20.000 de mașini înmatriculate cu volan pe dreapta, iar cele mai multe dintre acestea provin din Marea Britanie, membră (momentan) a Uniunii Europene. “31. Sistemul de direcție: 31.1. Postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.

Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și care nu au suferit modificări în raport cu configurația de înmatriculare inițială. Pentru acestea din urmă, în cazul autovehiculelor din categoriile M2 și M3, ușile de serviciu vor fi amplasate pe partea dreaptă, în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.”, se arată în proiectul de lege.

VEZI DOCUMENTUL AICI!

Articolul precedentCozi uriaşe de camioane la graniţa cu Bulgaria
Articolul următorCe joburi se mai caută în UE