Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 4.700 de articole textile, încălțăminte și marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni turci și un cetățean român au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala a două autocare și în compartimentul marfă al unei autoutilitare, cantitatea totală de 4.728 de articole textile, încălțăminte și marochinărie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean român și doi cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani. Persoanele în cauză au declarat că transportau bunurile pentru diverse persoane, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 409.932 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Articolul precedentDacă recunoaşteţi aceste persoane, daţi urgent de veste! Au comis o tâlhărie gravă!
Articolul următorZiua Recoltei, sărbătorită în Piața Centrală din Giurgiu