În județul Giurgiu, evoluează 220 de focare de Pesta Porcină Africană (PPA) la porcii domestici, dintre care 212 focare la porcii domestici, trei focare în exploatații comerciale de tip A și cinci focare în exploatații comerciale în localitatea Cetatea, Letca Nouă și Herăști. Sunt 66 de cazuri de PPA la porcii mistreți în 12 fonduri de vânătoare.

În localitățile Isvoarele, Pietrișu, Singureni, Crânguri, Stejaru, Giurgiu (cartier Rudari), Valea Dragului, Gostinu, Oinacu, Braniștea, Comasca, Vedea, Hulubești, Ianculești și Remuș s-a definitivat uciderea preventivă a tuturor porcilor din exploatațiile non-profesionale.

Uciderea preventivă se desfășoară în localitățile: Prundu, Puieni, Pietrele, Băneasa și Stoenești.

Au fost eliminate 7052 capete în 733 de exploatații cu porci (ucidere preventivă).

În ceea ce privește focarele, au fost neutralizate 2499 de capte, (881 porci morți și 1618 porci uciși în exploatațiile nonprofesionale), 49 (17 porci morți și 32 porci uciși în exploatațiile comerciale de tip A) și 6929 porci uciși în exploatațiile comerciale.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Giurgiu sau autorităţilor locale.

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

 

 

Articolul precedentȘeful de la Permise Auto din Giurgiu, arestat preventiv pentru 30 de zile
Articolul următorMii de parfumuri și articole de îmbracăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate