Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a anunțat marți că aproximativ 23.500 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, specialiști de la Agenția Națională Antidrog și de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, precum și alte structuri ale MAI vor fi mobilizate pentru a asigura siguranța cetățenilor în perioada minivacanței de 1 iunie.

Ea a precizat că angajaţii MAI desfăşoară, marţi, la Gara de Nord, o acţiune pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru informarea cetăţenilor cu privire la măsurile de autoprotecţie pe care le pot lua pentru a se bucura în siguranţă de minivacanţa aceasta.

„Potrivit informaţiilor transmise până la acest moment de organizatori, în următoarele zile vor avea loc peste 540 de evenimente publice la care se aşteaptă o participare numeroasă, estimarea totală fiind de aproximativ 530.000 de persoane. Efectivele MAI vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor incidente favorizate de aglomeraţie, dar şi pentru gestionarea urgenţelor medicale”, a mai spus Monica Dajbog.

Pentru protecţia credincioşilor, echipajele de ordine publică şi de intervenţie în situaţii de urgenţă vor avea în atenţie şi lăcaşurile de cult unde se vor organiza slujbe religioase cu participare numeroasă.

Minivacanta de 1 iunie. Principalele obiective ale echipajelor rutiere

Principalele obiective ale echipajelor rutiere vor fi fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor grave.

Pentru depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar şi cu dispozitive care semnalează consumul de alcool şi de substanţe interzise.

Potrivit sursei citate, poliţiştii vor beneficia de sprijinul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie care vor monitoriza drumurile aglomerate şi cu risc de producere a unor accidente grave.

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile rutiere şi să manifeste o conduită preventivă, ţinând cont de condiţiile de trafic şi de drum, dar şi, dacă va fi cazul, de condiţiile hidro-meteorologice”, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Minivacanta de 1 iunie. Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiţi să intervină rapid

Aproximativ 5.000 de pompieri vor fi zilnic pregătiţi să intervină rapid pentru limitarea efectelor situaţiilor de urgenţă, inclusiv cele provocate de vremea severă, precum şi pentru stingerea incendiilor şi acordarea primului-ajutor calificat.

Poliţiştii de frontieră vor lua măsuri pentru asigurarea fluenţei traficului de autovehicule şi a tranzitului de persoane, concomitent cu desfăşurarea eficientă a activităţilor de prevenire şi de combatere a infracţionalităţii transfrontaliere.

„Pe parcursul minivacanţei, la nivelul întregii ţări, efectivele MAI vor avea o prezenţă activă în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte ilegale de orice fel şi pentru a putea asigura intervenţia rapidă în situaţii de pericol pentru cetăţeni”, a mai spus Dajbog. 

Articolul precedentRomânii care au plecat în vacanță stau la cozi kilometrice la Punctul de frontieră Giurgiu-Ruse
Articolul următor300 de radare zilnic pe teren în minivacanța din iunie