O zonă de siguranță publică a fost instituită de astăzi în Clejani, în urma conflictului violent de duminică seară dintre două familii, soldat cu rănirea a cinci persoane. Nouă persoane au fost reținute în acest dosar.

Incidentul a pornit de la o altercație la domiciliul unei familii din Clejani, zeci de persoane, printre care femei și copii, fiind implicate.

Potrivit IJP Giurgiu, cinci persoane au fost rănite, fiind prezentate spre examinare la medicului legist din cadrul S.M.L Giurgiu, care a stabilit că acestea prezintă leziuni traumatice ce necesită între 5 și 9 zile de îngrijiri medico-legale.

Mai multe persoane bănuite că au participat la conflict au fost conduse la audieri, polițiștii efectuând față de 13 dintre acestea cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, pentru săvârșirea infracțiunilor de încăierarea și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma audierilor,  au fost reținute nouă persoane, care au fost introduse în Centrul de Reținere și arestare preventivă al I.P.J. Giurgiu, urmând să fie prezentate la unitatea de parchet cu propuneri procedurale.

Duminică, polițiștii și jandarmii au intervenit în Clejani, județul Giurgiu, pentru a restabili climatul de ordine și liniște publică, după ce în jurul orei 17.30, membrii a două familii și rudele acestora s-au agresat reciproc, folosind obiecte contondente, corpuri dure tăietoare, pietre, sticle, bucăți din gard, etc., perturbând astfel ordinea și liniștea publică.

Pe raza localității Clejani, pentru prevenirea oricăror manifestări de natură a perturba liniștea cetățenilor și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, s-a dispus constituirea unei zone speciale de siguranță publică, în cadrul căreia, polițiști și jandarmi, vor desfășura activități specifice de prevenire și combatere a faptelor antisociale, în sistem integrat.

 

Articolul precedentMinivacanța de Paște și 1 Mai, prilej de drumuri la spital! Ce ne sfătuiesc medicii
Articolul următorGiurgiu, sub cod galben de vânt, pe 1 Mai