După pesta porcină africană, o altă epidemie amenință România: ANSVSA ia măsuri de prevenire a apariției pestei la micile rumegătoare.

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA) anunță, într-un comunicat transmis marți, că a întreprins măsuri de prevenire a apariției pestei la micile rumegătoare din România, după ce recent au fost depistate primele focare de boală în Bulgaria.

„Primul focar de pestă a micilor rumegătoare din Uniunea Europeană a fost confirmat în Bulgaria în data de 23 iunie a acestui an, urmat de confirmarea altor noi focare în 28 iunie și 9 iulie, iar din data de 9 iulie și până la data prezentei nu a mai fost confirmat un alt focar de boală în Bulgaria”, anunță Autoritatea.

Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele și caprinele. Boala se transmite în principal prin contact direct, iar mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.

Potrivit ANSVSA, în România nu evoluează această boală, având statut de țară liberă de pesta micilor rumegătoare, însă pentru a păstra acest statut Autoritatea a întreprins acțiuni de prevenire a introducerii virusului acesti boli în România.

Articolul precedentMăsuri de fluidizare a traficului la frontiera cu Bulgaria, în minivacanța de Sf. Maria
Articolul următorRetailerii profită de pesta porcină și măresc importurile de carne