Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunsă în cabina unui autocamion, o tânără din Iran, pe care un cetățean turc intenționa să o treacă astfel frontiera, deoarece nu avea documente de călătorie.

În data de 15.03.2019, la ora 02.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean turc, în vârstă de 37 de ani, la volanul unui autocamion marca Mercedes, înmatriculat în Turcia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și au descoperit, ascunsă în cabina autocamionului, în spațiul destinat odihnei șoferului, o persoană de sex feminin.

În momentul în care a fost depistată, șoferul autocamionului a oferit polițiștilor de frontieră suma de 200 euro. După ce a fost informat că fapta constituie infracțiune de „dare de mită”, înțelegând gravitatea faptei, șoferul și-a retras suma de bani.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că femeia este cetățean iranian și are 20 ani. Cu privire la cele constatate, șoferul a recunoscut că a ascuns tânăra în cabina mijlocului de transport pentru a o ajuta să treacă ilegal frontiera. Acesta a mai adăugat că a primit suma de 1.500 euro ca să o ajute să ajungă în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului romano-bulgar, cele două persoane au fost preluate de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Articolul precedentZeci de giurgiuveni au participat la protestul „15 minute de grevă generală. România vrea autostrăzi”
Articolul următor120 de jandarmi asigură ordinea publică la meciul de fotbal Astra Giurgiu – F.C.S.B.