Patru persoane sunt cercetate penal pentru efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Vineri, 21 decembrie, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, au desfășurat, pe raza municipiului Giurgiu o serie de controale pe linia combaterii operațiunilor cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în cadrul acțiunii naționale Foc de artificii.

Astfel, aceștia au depistat în flagrant o tânără de 16 ani, din municipiul Giurgiu, care deținea, fără drept și oferea spre vânzare, de la domiciliul său, 471 de petarde,  pe care a declarat că le achiziționase anterior din Republica Bulgaria și le comercializa în scop personal, fără a fi autorizată în acest sens.

De asemenea cu ocazia activităților specifice desfășurate în sistem integrat de către polițiștii din Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Giurgiu cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, în  punctul de trecere al frontierei Giurgiu –Russe, au fost depistați trei bărbați de 20, 28, respectiv 52 de ani din localitatea Telega, jud. Prahova, care dețineau într-o autoutilitara înmatriculată în Republica Bulgaria,  mai multe articole pirotehnice.

Cu ocazia verificării amănunțite a interiorului mijlocului de transport au fost identificate 456 bucăți articole pirotehnice, categoria a-II-a și a-III-a despre care aceștia au declarat că le achiziționaseră din Republica Bulgaria și că nu sunt autorizați pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în ambele cauze au fost întocmite dosare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Articolul precedentCeremonie comemorativă şi slujbe de pomenire în memoria eroilor căzuţi pentru victoria Revoluţiei din 1989
Articolul următor1090 pachete cu țigări, descoperite într-un microbuz, la P.T.F. Giurgiu